Commerciële activiteiten bij doortocht WK Wielrennen: alleen met vergunning

  • 17 augustus 2021

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 september 2021 doet het WK Wielrennen Huldenberg aan. De wegritten voor U23 Mannen, Elite Vrouwen en Elite Mannen en de officiële toertocht komen dan door onze gemeente. Eenmalige of bijkomende commerciële of publicitaire activiteiten op het openbaar domein of op een privédomein dat aansluit op het WK-parcours - je tuin bijvoorbeeld - zijn die dagen alleen toegelaten als je er vooraf een schriftelijke vergunning voor hebt gekregen. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen op 16 augustus 2021 in een politieverordening.

pdf bestandTijdelijke politieverordening: veiligheid op het WK Wielrennen 2021 en op de randactiviteiten (486 kB)

Je moet de vergunning ten laatste op 31 augustus 2021 aanvragen. Download het formulier hieronder (pdf- of Word-bestand):

pdf bestandAanvraagformulier: WK-randactiviteit (305 kB)

docx bestandAanvraagformulier: WK-randactiviteit (910 kB)

Daarnaast zijn ter hoogte van de Smeysberg in Huldenberg, in een zone aan de kerk van Loonbeek en in het centrum van Neerijse veiligheidszones vastgelegd. In die zones gelden extra veiligheidsmaatregelen en zijn volgende activiteiten tijdens de WK-dagen verboden:

  • Leuren en ambulante handel
  • Verkoop van WK-merchandising
  • Uitdelen van publicitair materiaal

Veiligheidszone Smeysberg:

vz-hul.png

Veiligheidszone Loonbeek:

vs-loo.png

Veiligheidszone Neerijse:

vs-neer.png

Dat verbod geldt niet voor de officiële WK-partners (Lotto, Bpost, Shimano, Mapei, Deloitte, KBC, AB Inbev, Santini-Tissot, Trek, Skoda, Wahoo, Seasucker, Esso, Nieuwsblad, Rafael, Dheure…). In de veiligheidszones geldt ook een beperking op het privégebruik van het openbaar domein en op werken of handelingen die voor hinder of overlast zorgen.

Meer over de mobiliteit tijdens de WK-dagen: www.huldenberg.be/wk-mobiliteit