FF@F Zalen open in juni voor verenigingen en in juli voor particulieren

  • 1 juni 2021

Vanaf 9 juni kunnen verenigingen opnieuw beperkt gebruikmaken van onze gemeentezalen voor vergaderingen of repetities, voorlopig nog zonder toog of keuken. Vanaf 1 juli gaan de zalen opnieuw open voor particulieren en zijn ook de toog en keuken weer beschikbaar.

Tapkranen spoelen, technisch check-up, grondige poetsbeurt: in de loop van juni wordt alles in gereedheid gebracht voor die heropening op 1 juli. Dat zal uiteraard verlopen volgens de coronaregels die dan gelden.

Bij de reservaties krijgen de activiteiten van verenigingen voorrang op de activiteiten van particulieren. Dat is een tegemoetkoming naar de verenigingen na de langdurige coronamaatregelen. Onze vrijetijdsdienst verwerkt momenteel de gewenste jaarreservaties van onze lokale verenigingen.

Rond 15 juni zou dan ook het online reserveringssysteem opengesteld worden. In afwachting daarvan houden onze onthaalmedewerkers wel de gewenste data bij van een beperkt aantal particulieren die hierop blijven aandringen. Maar als die gewenste data in conflict komen met reservaties van verenigingen, dan krijgen de verenigingen voorrang en moet de particulier uitwijken naar een andere zaal of datum.

De heropening van het online reserveringssysteem zal gecommuniceerd worden via de publiekswebsite en onze sociale media.