Huldenberg doet mee met de Week van de Duurzame Gemeente

  • 16 september 2021

Wereldwijd worden de SDG's - de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties - jaarlijks in de kijker gezet rond 25 september. Dat is de verjaardag van de ondertekening ervan door alle leden. De 17 doelstellingen moeten tegen 2030 van de aarde een meer duurzame plaats maken. Ook in Huldenberg nemen we de handschoen op. 

Van 18 tot 25 september wappert de SDG-vlag aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Dat zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen uit Huldenberg die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo vormen ze de lokale gezichten van die mondiale doelstellingen. De focus ligt deze keer op het milieu: schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit…

De website www.duurzamegemeente.be en onze eigen sociale mediakanalen brengen een week lang duurzame helden uit Huldenberg voor het voetlicht.

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek werd voor het eerst georganiseerd in september 2018. Tijdens de campagneweek hangen deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).