Kerstmagie: Kasteel zoekt helpende handen

  • 29 maart 2021

Het Kasteel van Huldenberg is in december 2021 gastheer voor Kerstmagie, het magische kerstspektakel van Historalia. Daarmee strijkt de organisatie voor het allereerst neer in Vlaams-Brabant. Het event wordt dit jaar – met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen - omgetoverd tot een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin.

Zorg mee voor een vleugje kerstmagie

De organisatie is op zoek naar helpende handen voor en achter de schermen van dit betoverend spektakel: vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in de periode van eind november tot eind december. Kruip je graag in de huid van een kerstman of ceremoniemeester, kook je de lekkerste soep of zit knutselen en naaien je in de vingers? Jong en oud zijn welkom om mee te helpen met kostuums, versiering, decor, opbouw, ontvangst en begeleiding van bezoekers. Op www.kerstmagie.be/huldenberg vind je meer info en kan je je vrijblijvend inschrijven voor een infosessie. Aarzel ook niet om contact op te nemen met lokale coördinator Frank Hubrecht: frankie.hubrecht@telenet.be.

Op ontdekking door het Kasteel van Huldenberg

Kerstmagie groeide in enkele jaren tijd uit van een lokaal event in Kasteel de Merode in Westerlo tot een prachtig kerstspektakel dat in 2019 te zien was in 6 kastelen verspreid over gans Vlaanderen. Dit jaar is Kerstmagie te zien in maar liefst 10 kastelen, waaronder 2 in Wallonië. Het event is niet alleen een ideale uitstap om met heel het gezin in de kerstsfeer te komen, het is ook een unieke manier om een stukje Vlaams erfgoed van binnenuit te bewonderen.