Muziekacademie en Orffhuis lanceren muzikale tocht door Huldenberg

  • 12 april 2021

We hebben nog nooit zoveel gewandeld als nu. Na de paaswandeling van de Gezinsbond slaan nu ook de Muziekacademie en Orffhuis de handen in elkaar. Ze lanceren een muzikale tocht doorheen Huldenberg georganiseerd met zoek-, doe-en kennisopdrachten.

Voor wie?

Deze tocht heeft verschillende lagen en is daarom geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, lagere school én ook volwassenen. Voor de kleuters vormt het zoekelement een belangrijke factor. Lagereschoolkinderen zullen de doe-opdrachten leuk vinden en voor jongeren en ouders zitten er een aantal denkvragen en weetjes in verwerkt. Het idee is dus dat je dit met heel het gezin kan doen en dat er voor iedereen iets tussen zit. 

Parcours?

Jullie tocht begint op het Gemeenteplein van Huldenberg (zie foto) en neemt jullie met voetweggetjes doorheen de natuur van Huldenberg. Onze streek kennende, gaat de wandeling omhoog en omlaag, soms over veldweggetjes. Daardoor is deze wandeling niet goed toegankelijk met een buggy. De tocht duurt is in totaal 4 km lang, maar reken minstens 2 à 3 uur om alle opdrachten tot een goed eind te brengen.

Wat heb je nodig?

De routebeschrijving om steeds de volgende opdracht te vinden, vind je hieronder en op www.orffhuis.be. Sommige opdrachten zijn voorzien van een QR-code, dit verschaft luisterfragmenten. Je kan de tocht ook perfect volgen zonder een QR-scanner!

pdf bestandRoutebeschrijving muziekparcours (578 kB)

Hoe werkt het?

Tijdens de wandeling kom je langs 29 verschillende locaties. Op elk van deze locatie vind je een instrumentenkaart terug. Probeer eerst de naam van dit instrument te raden, het antwoord kan je steeds bovenaan de tweede pagina vinden. Op de tweede pagina staat er een soms een doe-opdracht, soms een weetje, een vraag of een QR-code met een luisterfragment. De antwoorden van de vragen kan je steeds aan de achterkant van het tweede blad vinden.


Respecteer ten alle tijden de huidige coronamaatregelen: per 4 wandelen, of 9 kinderen onder 12 jaar met één begeleider.

Problemen? Zijn er kaarten die kapot zijn of ontbreken, heb je problemen, vragen of andere feedback? Stuur dan een mailtje naar orffhuisvzw@hotmail.com