News

  • 10 mei 2021
infografiek LDC

Lokaal dienstencentrum ’t Pijlijser blijft bouwen aan sterk sociaal netwerk

Het jaarverslag 2020 van ons lokaal dienstencentrum is op donderdag 29 april goedgekeurd door de OCMW-raad. Het was in alle opzichten een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin het lokaal dienstencentrum door de coronacrisis genoodzaakt was over te schakelen naar een alternatieve werking.
brandweer
  • 4 mei 2021

Brandweerpost Overijse binnenkort via dispatching voor heel Vlaams-Brabant

De brandweerpost Overijse maakt deel uit van Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant). Die zal binnenkort worden aangestuurd door een provinciale dispatching in samenwerking met Brandweerzone Vlaams-Brabant West. Die dispatching zal de brandweer binnen heel de provincie aansturen.
rode kruis sticker
  • 23 april 2021

Koop je sticker van het Rode Kruis aan Spar Huldenberg en Ottenburg, bakkerij D'IJse, Fine Food Vanderperren of op de dinsdagmarkt

Heb jij je Rode Kruissticker al? Op zaterdag 24 april kan je er eentje kopen aan de Spar-supermarkt in Ottenburg en aan bakkerij D'IJse en Fine Food Vanderperren in Huldenberg. Op zondag 25 april aan de Spar-supermarkten in Huldenberg en Ottenburg en aan bakkerij D'IJse in Huldenberg.
myminfin
  • 19 april 2021

Je belastingaangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel

Vanaf begin mei is je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).
kijk ik fiets beeld
  • 3 mei 2021

Kijk! Ik Fiets! Leer je kind op 13 juni fietsen op twee wielen

Jonge kinderen leren fietsen zonder steunwieltjes? Het is niet altijd even makkelijk. De hulp van ervaren begeleiders maakt het soms een stuk eenvoudiger. Op zondag 13 juni organiseert onze sportdienst - samen met de IGS Druivenstreek - van 10:00 tot 12:00 de jaarlijkse oefensessie Kijk!
huis ter dijle
  • 23 april 2021

Erfgoeddag 2021 doet het spoken in Huis Ter Dijle

Op zaterdag 24 en zondag 25 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Alles draait rond ‘De Nacht’, het thema van de uitgestelde editie van vorig jaar.
burenbemiddeling
  • 16 april 2021

Opleiding voor burenbemiddelaars

Schuilt er een bemiddelaar in jou? Eind april kan je starten met een opleiding van zes dagen tot burenbemiddelaar in het provinciehuis in Leuven. De opleiding wordt georganiseerd het PIVO (Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding).
kunstenroute
  • 30 april 2021

Kunstenroute 2021: volg de 9 kunsten op de voet in Huldenberg 

Voor het tweede jaar op rij is de Huldenbergse Kunstenroute de digitale place to be voor alle kunstliefhebbers van de Druivenstreek.
opvoeden in tijden van corona
  • 21 april 2021

Opvoeden in tijden van corona: infoavond op dinsdag 6 mei

De effecten van de coronamaatregelen op gezinnen zijn niet te onderschatten. De scholen bieden deeltijds online lessen aan, jongeren moeten hun eigen planning maken en de discipline opbrengen om zelfstandig te leren, onze kleintjes kunnen niet meer zomaar naar opa en oma.
student
  • 13 april 2021

Studiebeurzen 2021-2022 van de Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant

De Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant (CVSBB) is de commissie die bij wet van 19 december 1864 (!) exclusief bevoegd is om studiebeursstichtingen te beheren die zijn opgericht door schenkers of erflaters die gedomicilieerd waren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in de prov