Opvoeden in tijden van corona: infoavond op dinsdag 6 mei

  • 21 april 2021

De effecten van de coronamaatregelen op gezinnen zijn niet te onderschatten. De scholen bieden deeltijds online lessen aan, jongeren moeten hun eigen planning maken en de discipline opbrengen om zelfstandig te leren, onze kleintjes kunnen niet meer zomaar naar opa en oma. Even stoom afblazen onder vrienden? Ook dat is niet meer evident.

Voor ons als ouders betekent de situatie heel wat: dingen terug afstemmen, keuzes maken, structuren aanbrengen, taken verdelen. Dat is niet gemakkelijk. Het stelt onze veerkracht en ons geduld danig op de proef.

Op dinsdag 6 mei nemen we van 19:30 tot 21:30 de ruimte om online met elkaar in gesprek te gaan over vragen of twijfels waar je mee zit. Ook spreken we over motivatie, keuzes maken, verwachtingen bijstellen en over zelfzorg. Dit doen we met concrete denkoefeningen. Aan het eind van de avond heb je energie opgedaan om jouw kinderen nóg straffer te begeleiden. Je zal eens goed gelachen hebben en met een ontspannen gevoel de computer afsluiten.

Deze gratis infoavond is een organisatie van het lokaal bestuur en Huis van het Kind Huldenberg. De gesprekken worden gemodereerd door Katleen en Frederiek, de gezichten achter KIJK! Zij geven mentale workouts voor jongeren en hun supporters die ons helpen om sterker te staan in een veerkrachtiger samenleving.

Schrijf je vooraf in door een mailtje te sturen naar huisvanhetkind.huldenberg@samenferm.be. Je ontvangt dan alle nodige info om deel te nemen.