Rookstopcursus in Huldenberg: start op 22 september

  • 26 augustus 2021

Stoppen met roken? Je beste stoppoging ooit

Rook je en denk je er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor je gezondheid én voor je portemonnee. Doe meteen je beste stoppoging ooit. 

Hoe? Gebruik de beste hulp die er is!                                          

Je kans om voor altijd te stoppen wordt écht veel groter als je het goed aanpakt. Want, stoppen met roken kan je leren. Hoe dan? Met de hulp van je huisarts. Of van een tabakoloog. Een tabakoloog is een echte rookstopspecialist. Hij heeft daarvoor een opleiding gevolgd en erna een erkend statuut gekregen. Hij begeleidt je en geeft je handige tips om te stoppen met roken. Hij gaat na wat roken voor jou betekent en hoe je dat kan veranderen. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen.

Samen leggen jullie een stopdatum vast en hij zorgt ervoor dat je je goed voorbereidt. Dan stop je. Ook daarna begeleidt hij je nog. Zo maak je van die nieuwe start een succes. Hij zorgt voor je beste stoppoging ooit.

Waar kun je een rookstopbegeleider vinden?

Aan de telefoon. In zijn praktijk. Of in een groepscursus in je gemeente.

Tabakstop is de telefonische hulplijn. Het nummer staat op je sigarettenpakje: 0800 111 00. Je kan alle werkdagen tussen 15.00 en 19.00 uur gratis naar tabakstop bellen. Je wordt er persoonlijke begeleid bij het stoppen met roken, als je gemotiveerd bent om een stopdatum vast te leggen. Je krijgt een vaste coach die je op afspraak contacteert. Hij geeft je tips en advies en zorgt ervoor dat je een heel goede stoppoging doet. Met veel kans op succes. Lees er alles over op www.tabakstop.be.

Een tabakoloog heeft vaak een eigen praktijk waar je terechtkan. Je kan bij hem maximum vier uren rookstopbegeleiding aan een voordelig tarief volgen. Zoek je een tabakoloog in jouw buurt? Ga naar www.tabakologen.be. Meer info over de financiële tussenkomst van de Vlaamse overheid vind je hier.

Rookstopcursus in Huldenberg – start 22/09/2021

Sommige rokers zijn gebaat bij een groepsaanpak van hun rookstoppoging. De gestructureerde begeleiding en het lotgenotencontact kunnen dat extra duwtje in de rug zijn.

Op 22 september 2021 start in Huldenberg een rookstopcursus in groep. Maak een nieuwe start en schrijf je in. De rookstopcursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gespreid over drie maanden. Laurens Schroyens, een erkende tabakoloog begeleidt de groep en geeft je handige tips en trucjes om de sigaret vaarwel te zeggen. Hij bereidt je voor op de gezamenlijke rookstop en traint je vaardigheden om herval te voorkomen. Dan stop je samen met je lotgenoten. En ook daarna begeleidt zij de groep nog verder. Zo maak je van die nieuwe start een succes en beleef je je beste stoppoging ooit.

Kom naar de gratis en vrijblijvende infosessie op 15 september 2021 om 19.30u

Leer stoppen én volhouden in acht sessies op 22/09, 29/09, 6/10, 13/10, 27/10, 10/11, 24/11 en 8/12, telkens om 19.30u

Plaats: ‘t Pijlijser, R. Borremansstraat 2 in Huldenberg

Inschrijven is verplicht en kan via www.huldenberg.be/webwinkel of bel 02 302 43 62

 

De Vlaamse overheid vergoedt grotendeels jouw deelname aan de cursus. Je betaalt zelf nog 48 euro voor de hele cursus. Heb je een statuut van verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je slechts 24 euro.