Fietsen

In Huldenberg fiets je door de mooie heuvels van het Dijleland. Stevige klimpartijen wisselen af met verfrissende afdalingen, interessante vergezichten, bossen en holle wegen, uitgestrekte velden, serres als stille getuigen van de ooit bloeiende druiventeelt, monumenten in typische witte regionale zandsteen en leuke cafeetjes. Dat alles in de directe omgeving van het Fietsknooppuntennetwerk.

Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in Huldenberg. Klim via de vele hellingen langs holle wegen, veldwegen en bosranden uit de verschillende valleien en daal terug af via spectaculaire afdalingen.

Op het onthaal van het gemeentehuis vindt u brochures van deze routes:

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant 

Een uurtje? Of een hele vakantie? Met het nieuwe fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids hebt u genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang u maar wil. Uitblazen onderweg doet u in een van de 120 fietscafés op het netwerk. Het netwerk voert u langs de gemeenten Bertem, Huldenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Tervuren, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Afstand: 1.800 km

Prijs: € 7

Druivenroute

Deze gevarieerde fietstocht ligt op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant en brengt u langs uitgestrekte velden, schilderachtige valleien, het mooie Zoniënwoud en plateaus met fotogenieke vergezichten. Geniet van de afwisseling op de fietsroute en laat u verassen door het vele groen van de Druivenstreek. Een aantal hellingen brengen u vanaf de IJsevallei naar unieke plekken met fantastische vergezichten. De Druivenroute is 40 km lang maar kan ingekort worden tot 24 km en 28 km.

pdf bestandNEW Fietsen_Druivenroute_2020 (002).pdf (6.38 MB)

De aardappeltocht

De route voert u mee langs uitgestrekte akkers en weiden. Op diverse locaties langs de uitgestippelde weg staan infoborden die telkens een deel van het verhaal van de aardappel vertellen. Het traject bestaat uit een gemakkelijk gedeelte van 20 km en een moeilijkere route van 35 km. Beide delen zijn onderling verbonden. Opgepast: de route is niet bewegwijzerd.

Begin- en eindpunt: Gemeenteplein Huldenberg
Parkeergelegenheid: parking De Kronkel, Gemeenteplein 2, 3040 Huldenberg

Mountainbikenetwerken Hageland en Dijleland

Zin om het Dijleland en het Hageland op een geheel andere, avontuurlijke manier te ontdekken? Sport Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant stippelden twee mountainbikenetwerken uit om die wens in vervulling te laten gaan. Beide netwerken bevatten maar liefst twintig verschillende routes, goed voor respectievelijk 443 en 525 kilometer mountainbikeplezier. De routes voeren u langs de meest betoverende plekjes en laten u kennismaken met een aantal Vlaams-Brabantse kuitenbijters. Ze laten u ook de meest pittoreske vergezichten zien. Alle routes zijn goed bewegwijzerd.

  • MTB-netwerk Dijleland: 443 km, € 12

  • MTB-netwerk Hageland: 525 km, € 18

  • MTB-netwerk De Twee Valleien: 34 km, € 2

Contact

Toerisme
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
02 302 43 57
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.