Week van de Poëzie: op gedichtenjacht in Huldenberg

  • 27 januari 2021

Van donderdag 28 januari tot zondag 28 februari planten 200 Huldenbergenaren hun favoriete gedichten en teksten in de voortuin. Op het grasveldje achter het gemeentehuis vind je nog eens 50 poëtische teksten in een heus Gedichtenbos. Op die manier bieden de cultuurraad en het lokaal bestuur van Huldenberg een origineel en coronaveilig alternatief naar aanleiding van de jaarlijkse Week van de Poëzie. De inwoners reageerden massaal en enthousiast op de oproep om hun favoriete gedicht of tekst in te zenden en zorgen zo voor een onverhoopt succes.

Poëzieroutes in de vijf deelgemeenten

Langs de straten van de vijf deelgemeenten van Huldenberg kan je de komende maand zo op wandel langs poëtische tuinpanelen of raamaffiches: 44 in Huldenberg, 29 in Loonbeek, 34 in Neerijse, 23 in Sint-Agatha-Rode en 28 in Ottenburg. Op deze pagina kan je de routes downloaden: allemaal in één keer of afzonderlijk per deelgemeente.

Gedichtenbos

In de schaduw van het standbeeld van Zjef Vanuytsel, op het graspleintje achter het gemeentehuis van Huldenberg, vormen een vijftigtal teksten en gedichten ook een heus Gedichtenbos. Die inzendingen komen onder meer van de leerlingen van de lokale basisscholen, bewoners van woonzorgcentra en de eigen personeelsleden van het lokaal bestuur.

Trek je wandelschoenen aan, zet je muts op en dompel je een maand lang onder in poëzie langs de Huldenbergse straten.

De Week van de Poëzie is een organisatie van de cultuurraad in samenwerking met het lokaal bestuur van Huldenberg, het Davidsfonds en de BIB.