WK wielrennen: gemeentediensten sluiten op donderdag en vrijdag

  • 20 september 2021

Zowel de randactiviteiten rond het WK wielrennen als de Huldenbergse Feesten nemen heel wat openbare ruimte in rondom het centrum van Huldenberg. Zo start op maandag 20 september de opbouw van tenten, reuzeschermen en ander eventmateriaal op verschillende zones in ons dorpscentrum.

Parking De Kronkel blijft afgesloten tot na Huldenbergse Feesten

De volledige parking van De Kronkel wordt afgesloten van maandag 20 september tot en met dinsdag 5 oktober. Ook de parkeerplaatsen aan de voorzijde (R. Borremansstraat) en de achterzijde van het lokaal dienstencentrum 't Pijlijser worden dan afgesloten.

Ook op het Gemeenteplein is parkeren niet meer mogelijk vanaf maandag 20 september tot en met maandag 27 september. Kort stilstaan kan wel op bepaalde dagen.

Gemeentediensten sluiten op donderdag en vrijdag tijdens WK-week

Op donderdag 23 en vrijdag 24 september sluiten de gemeente- en OCMW-diensten voor het publiek. Er zal die dagen heel wat extra verkeershinder zijn én nood aan parkeerplaatsen in het dorpscentrum. Ook op dinsdag 28 september is het administratief centrum gesloten.

Géén pop-uprecyclagepark op zaterdag 25 september

Uiteraard is er op 25 september, de laatste zaterdag van de maand, ook geen pop-uprecyclagepark op de parking van De Kronkel. Het laatste van 2021 vindt plaats op zaterdag 30 oktober van 9:00 en 16:00. 

Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets

De WK-dagen beloven in heel de Druivenstreek bijzonder verkeersdruk te worden.  Parkeren in de onmiddellijke omgeving van het parcours wordt moeilijk tot onmogelijk. Daarom zijn verschillende alternatieven uitgewerkt: drie grote fietsparkings in het centrum van Huldenberg, randparkings voor wagens in Waver-Noord, shuttlebussen vanuit Waver, Sint-Agatha-Rode en Ottenburg.

Meer informatie over mobiliteit en bereikbaarheid: www.huldenberg.be/wk-mobiliteit